viernes, 29 de mayo de 2009

Holden, l'adolescent desvocat


La figura de Holden Caulfield en aquesta obra mostra la rebeldia innata de l'adolescent, sense cap mena de censura social.

Físicament és alt, i té cabells grisos en la part dreta del seu cap. Aquestes dues qualitats contribuïxen que Holden sembli més vell del que és, però la seva forma d'actuar contradiu aquesta impressió. Una de les qualitats més notables d'aquest personatge és la seva capacitat per a detectar les qualitats més ridícules de les persones, com el narcisisme, hipocresia i superficialitat. Això també serveix per a augmentar el cinisme i desconfiança de Holden cap a les altres persones. Es pot notar que, a pesar de l'enorme desdeny de Holden cap a aquestes qualitats, aquest exhibeix les qualitats que menysprea, fent-lo, en certa manera, un personatge tràgic.

Nascut en una vida de privilegi, Caulfield mira des del món elit que ocupa. Qüestiona el valor de les classes i de la societat i, de vegades, sembla oposar-se als convencionalismes pel bé de l'oposició. És considerat ser el precursor, per així dir-lo, del model del 'home jove furiós'.

No hay comentarios:

Publicar un comentario