viernes, 29 de mayo de 2009

El vigilant en el camp de sègol (El guardián entre el centeno)


El vigilant en el camp de sègol (The Catcher in the Rye), és una novel·la de J. D. Salinger. Al publicar-se l'any 1951 als Estats Units, la novel·la va provocar nombroses controvèrsies pel seu llenguatge provocador i per retratar sense embuts la sexualitat i l'ansietat adolescents. És considerat per nombrosos experts com un dels llibres més importants del segle XX.

El seu protagonista, Holden Caulfield, s'ha convertit en una icona del ressentiment adolescent. Escrit en primera persona, relata les experiències de Holden en la ciutat de Nova York, després de ser expulsat de Pencey Prep. El títol del llibre fa referència a un poema que s'explica en el propi llibre, que tracta sobre un guardià entre el sègol que evita que els nens caiguin per un precipici.

Holden, al ser expulsat de Pencey, marxa uns dies abans de tornar a casa seva per a viure durant una temporada a Nova York. La història narra els diversos fets que li ocurreixen a Holden a la gran ciutat, des de l'hotel on s'allotja al començament fins la trobada amb la seva germana petita, Phoebe, al museu.

No hay comentarios:

Publicar un comentario